22 Αυγ 2011

Μία κίτρινη ζακέτα!

Τι σας λέει η παρακάτω ζακετούλα; 



Εμένα μου είπε πολλά, γι' αυτό από χθες υπάρχει στην γκαρνταρόμπα μου!





Το έπλεξα βάση οδηγιών που μπορείτε να κι εσείς να δείτε εδώ . Οι οδηγίες είναι στα αγγλικά. Σε μέγεθος M/L,  αλλά πιστεύω για εμένα θα ήταν καλύτερο το μικρότερο. Δεν την έκανα τόσο μακρυά όσο το σχέδιο στη φωτογραφία γιατί δεν μου έφτανε το μαλλί, αλλά είναι εξίσου υπέροχη! Πλέκετε τόσο γρήγορα που μπορεί σύντομα να φτιάξω κι άλλη μία για δώρο!

Το μαλλί που χρησιμοποίησα είναι NAKO Baby  με υπέροχη υφή (όλα το baby νήματα είναι τόσο υπέροχα όσο και το δερματάκι των μωρών!)

7 σχόλια:

  1. αχχχχ είναι πολύ τέλειααααα πολύ χίπικη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μεγειά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν έχω ιδέα απο πλέξιμο αλλά τώρα που την είδα πολύ θα ήθελα να ξέρω..φαίνεται πολύ δύσκολη να γίνει.είσαι ΧΡΥΣΟΧΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω δουλειά!!! Με γεια!
    υγ. κάτι σου χρωστάω εσένα... δεν σε έχω ξεχάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεις να μου πεις ποσο μαλλι χρειαστηκες για να την κανεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σ katerina! Δεν θυμάμαι πόσο μαλλί μου πήρε, αλλά βάση του σχεδίου (http://www.garnstudio.com/lang/en/pattern.php?id=3315&lang=en) και ανάλογα με το μέγεθος, θα χρειαστείς 700-800 ή 900 γραμάρια. Για το μέγεθος, να ξέρεις ότι για μένα που βάζω M/L σε μπλούζες, το ίδιο νούμερο στη ζακέτα μου ήταν κάπως μεγάλο.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστω πολυ που μου απαντησες τοσο γρηγορα θελω να φτιαξω μια παραπλησια ζακετα με τη δικια σου και η κοπελα που την εφτιαξε γραφει οτι χρειαστηκε περιπου 350 γρ μαλλι,μου φαινονται παρα πολλα τα γραμμαρια που γραφεις εσυ οχι τιποτα αλλο, αλλα ειδα ενα μαλλι που μου αρεσε πολυ αλλα ειναι λιγο ακριβο 6ε τα 100 γρ αν χρειαστω τοσο πολυ ειναι ασυμφορη δεν ξερω τι να κανω δες ειναι αυτο το βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=VKPO8i_xS_U

      Διαγραφή
    3. Ωραία η ζακέτα που διάλεξες. Καλή επιτυχία!
      Ένα τελευταίο που δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει ή το ξέρεις ήδη. Για το πόσο μαλλί θα σου πάρει, έχει σημασία τι πάχος μαλλί χρησιμοποιείς. Τα πιο ψιλά μαλλιά, έχουν πιο πολλά μέτρα στα 100 γραμμάρια του κουβαριού, αλλά το πλεκτό βγαίνει πιο αραχνοΰφαντο. Για να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα σε ποιότητα και μέγεθος με το πλεκτό που βλέπεις, καλύτερα να ταιριάζουν τα υλικά σου (μαλλί και βελονάκι) με τα υλικά του σχεδίου που θα ακολουθήσεις.
      Για το θέμα της τιμής του κουβαριού, ναι 6 ευρώ είναι ακριβό. Ότι άλλο χρειαστείς, θα χαρώ να βοηθήσω. Καλό πλέξιμο!

      Διαγραφή

Αχ τι καλά να βλέπω τα σχόλια σας! Ευχαριστώ!!!