4 Ιουν 2010

Τα νέα μου- News report

Καλησπέρα!!
Έχω χάσει τις μέρες και τις ώρες τον τελευταίο καιρό! Αυτό που τόσο περίμενα συνέβει και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο!! Ευχαριστώ όσες στειλατε τις καλές σας σκέψεις προς τα εδώ! Η κλήρωση για τα δωράκια θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί, οπότε όσες ακόμη δεν έχετε δηλώσει τη συμμετοχή σας, κάντε κλικ στις φωτογραφίες δεξιά, και διαλέξτε ότι σας αρέσει.

Τα υπόλοιπα νέα μου:

Οι μεταξοσκόληκες έγιναν πεταλούδες!!! Πριν από 2 ημέρες τρύπησαν το κουκούλι τους οι πρώτες ζουμπουρλές πεταλουδίτσες και ακολούθησαν και όλες οι υπόλοιπες μέχρι σήμερα! Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας ανεβάσω φωτογραφίες για να δείτε τους συγκεκριμένους, αλλά μπορώ να σας στείλω εδώ όπου μπορείτε να πάρετε μία ιδέα γενικότερα για την παραγωγή μεταξιού. Εγώ με τόσα λίγα σκουληκάκια δεν ήταν για να κάνω μετάξι, απλά για να τα φροντίζω και να τα χαζεύω να μεγαλώνουν.
Οι θυλικές πεταλούδες είναι κάπως μεγαλύταρες από τις αρσενικές. Ζευγαρώνουν κολώντας πωπό με πωπό και μετά από λίγο η θυλική γενάει τα γονημοποιημένα αυγά. Στη σελίδα που σας παραπέμπω υπάρει εικόνα του ζευγαρώματος στη δεύτερη φωτογραφία, πάνω δεξιά.
Έχω ήδη τα πρώτα μου αυγά και περιμένω μερικές ακόμη πεταλούδες να τρυπίσουν τα κουκούλια τους και να φανούν.

Να έχετε όλοι ένα όμορφο και χαρούμενο καλοκαίρι!

I am really happy these days! Haven't crafted anything because I had no time. At June 10 I'll have the drawing for the candy I give, click on the photos at the up right of this blog to take part!

My silk worms have started getting out of their cocoons as butterflies! They mated and I have already some eggs! Click here to enter wiki pedia and learn more about them.

Have a nice summer!!!!

3 σχόλια:

 1. Δεσποινα σου ευχομαι ολα στην ζωη να σου ερχονται παντα τοσο καλα
  ειδες ?? ειναι ενα απο τα θαυματα της φυσης να βλεπεις ολη την εξελιξη του μεταξοσκοληκα
  να εισαι καλα κοριτσι μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο να μπορείς να παρακολουθείς απο τόσο κοντά όλα τα στάδια ανάπτυξης και γονιμοποιησης αυτών των καταπληκτικών πλασμάτων.
  Μπράβο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπορείτε να δείτε κι εδώ http://mycraft.gr/2010/07/silkworm-synthesis/ τι κάνουν από τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αχ τι καλά να βλέπω τα σχόλια σας! Ευχαριστώ!!!