15 Μαΐ 2010

21 στόματα, η εξέληξη - 21 little ones growing up!

Θυμάστε πυ σας έδειξα τους μικρούς μου μεταξοσκόληκες; Σσσ! Δεν είναι λόγος να ανατριχιάζεται! Δεν έχουν καμία σχέση με όλα τα άλλα ζιζάνια. Φανταστείτε ότι αυτά μας φτιάχνουν το υπέροχο μετάξι!
Τώρα πια έχουν μεγαλώσει αρκετά, τόσο που οι περισσότεροι σταμάτησαν να τρώνε και υφαίνουν τα κουκούλια τους!
 Πως ήταν 1

Πωςήταν 2

Πως είναι σήμερα σε μεγαλύτερο κουτί

Τα κουκούλια τους

* Το λευκό πάνω στο κουτί είναι τούλι που έβαλα για να μη μου φύγουν και για να μην προσπαθήσουν να κάνουν κουκούλι πάνω στο καπάκι του κουτιού, οπότε δεν θα μπορούσα να τους ξανα ανοίξω και να δω πως τα πάνε!
* Το κίτρινο στα δεξιά είναι ένα κουκούλι, αρκετά μεγάλο μιας που μέσα του κλείστηκαν 3 σκουλικάκια. Συνήθως ένας- ένας κάνουν κουκούλι, ή αν αισθάνονται πολύ "Χιώτες", το κάνουν δύο-δύο! Αυτοί τι να πω, έννοιωθαν μοναξιές, χιχι!
* Χθες άρχισαν να φτιάχνουν τα κουκούλια τους και βλέπετε σήμερα που έχουν φτάσει.

Δεν θυμάμαι πόσο καιρό κάνουν για να βγουν πετελουδίτσες, αλλά θα το ανακαλύψουμε μαζί, σημειώστε την ημερομηνία!!!

Επίσης αν κάποιος ενδιαφέρεται να δει πως μεγαλώνουν από κοντά, θα μπορούσα να του στείλω αυγά. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή μέχρι του χρόνου την ημέρα του Ευαγγελισμού το Μάρτη (τότε λένε ότι τα πήγαιναν στην εκκλησία και μετά άρχιζαν να σκάνε) και το κυριότερο, να έχετε μουριά για να τα ταίζετε φύλλα!

These are my silk worms! Look at them how they have gotten big! The first two photos I had them in a little box, in the third I put them in a bigger. Yesterday they started making their cocoons! The yellow thing you see at the last photo is one. They usually make a cocoon for a silkworm. Sometimes they go two in one ( they may feel lonely, ha ha)

4 σχόλια:

  1. Εκπληκτικό...! Δεν το έχω ξαναδει... Ενώ ξέρω τη διαδικασία... Ειμαι περίεργη να δω πως θα εξελιχθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να σου ζήσουν.μπράβο σου,να δω τι θα δημιουργήσεις με το μετάξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό !!!!!Συγχαρητήρια!!!!!Ευχομαι να προοδεύσουν και ελπίζω να με συμπεριλάβεις στους ενδιαφερόμενους για του χρόνου.ΓΙΩΤΑ ΣΙΩΡΑ email:giotasiora@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ! Τι μου θύμισες!!! Είχα στο νηπιαγωγείο και αργότερα, στο δημοτικό μεταξοσκώληκες και σήμερα μόλις μιλούσα στα πρωτάκια μου γι' αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αχ τι καλά να βλέπω τα σχόλια σας! Ευχαριστώ!!!