28 Απρ 2010

21 στόματα! - 21 little ones!

Ο λόγος για 21 μεταξοσκώληκες που μου έφερε σπίτι πριν από μία εβδομάδα ο αδερφός μου!
Έψαχνα από πέρσυ να βρω. Φτύστε τους μου! Δεν προλοβαίνω να τους βάζω μουρόφυλλα, τα εξαφανίζουν! Σε ένα μήνα περίπου θα κάνουν κουκούλι και μετά θα βγουν πεταλουδίτσες για να γονιμοποιηθούν και να κάνουν αυγά.

They are little silkworms! My brother brought them home a week ago! I wanted to have some since last year. They eat leaves like crazy! In a months time they will make their cocoon , become butterflies and lay their eggs.

4 σχόλια:

  1. Πάντα ηθελα να βάλω και εγω μεταξοσκωληκες.
    Θα σε παρακολουθω.
    Σαν χιώτισσα ελπίζω να ξέρεις τις φίλες μου fractal kai σταγόνα.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ... Δεσποινάκι μου ... τα βλέπω και ανατριχιάζω... για πες τι θα τα κάνεις αυτά; είμαι λίγο άσχετη... θα κάνεις μετάξι;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιωάννα μου δεν μαζεύω το μετάξι, γιατί έτσι θα έπρεπε να τα σκοτώσω! Απλά τα φροντίζω (τους βάζω φύλλα, τίποτα άλλο για τώρα) και τα βλέπω να μεγαλώνουν και να εξελίσονται! Δεν χρειάζεται να ανατριχιάζεις!
    Είναι σαν κατοικίδιο! Είχα και όταν ήμουν μικρή. Είναι φανταστικό να τα παρακολουθείς, ειδικά όταν υφαίνουν το κουκούλι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο Δεσπονακι που τους φροντιζεις
    με εφερες πισω πολλα χρονια οταν τα τοτε μικρα παιδια μου μου τους εφερναν στο σπιτι '''εμεις θα τους φροντιζουμε μαμα''' και ολο η μαμα τους φροντιζε
    να εισαι καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αχ τι καλά να βλέπω τα σχόλια σας! Ευχαριστώ!!!