13 Δεκ 2009

Ζαχαροπλαστική= χΕΙΡοΔηΜΙοΥΡΓίΑ;;;

  Όλοι μας αρεσκόμαστε σε ένα ωραία στολισμένο πιάτο, είτε αλμυρό, είτε γλυκό! Οπότε, γιατί όχι;; Εξάλου για να στολίσεις τα πιάτα χρειάζεσαι φαντασία, μεράκι και μία δόση καλλητεχνικής φλέβας!

Προσωπικά τρελαίνομαι για λιχουδιές, οπότε διαλέγω να μιλήσω για ζαχαροπλαστική για σήμερα! Ειδικά τέτοιες μέρες των χριστουγέννων είναι μία "must" ασχολία! Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και όλα τα συναφή... Κάτι 'ομως όχι τόσο παραδοσιακό για εμας τους Έλληνες είναι η κατασκευή ενός σπιτακιού, γνωστά ως σπιτάκια πιπερόριζας (gingerbread houses), και η παρασκευή στολισμένων μπισκότων!

Ομολογώ δεν έχω βρει το χρόνο να δοκιμάσω να φτιάξω τίποτα από αυτά φέτος. Αν το καταφέρω όμως, θα σας δείξω φωτογραφίες.

Με πολύ επιφυλακτικότητα, αφού δεν μπορώ προσωπικά να εγγυηθώ την επιτυχία των συνταγών, παραθέτω τα παρακάτω:

  - http://www.star.gr/index.php?ID=mageiriki&Rec_ID=25849 απόσπασμα από την εκπομπή "Νυστικοί πράκτορες" με συνταγή μπισκότων.

  -Βίντεο με το πως κατασκευάζονται τα αυθεντικά "Gingerbread houses"




  -Χθες είχε και στις "γλυκές αλχιμίες" μία απλή συνταγή για τη ζύμη του σπιτακιού με βρώμη (quaker), αλλά δεν την έχω για να τη δώσω σε σας, ούτε έχω βρει το βίντεο της εκπομπής όσο κι αν έψαξα σήμερα.

 Ιστορικά:
Το τζίντζερ είναι μπαχαρικό που ήρθε στην Ευρώπη γύρω στον 11ο αιώνα. Έγινε σύντομα γνωστό και πολύ αγαπητό στους Γερμανούς. Η Νιρεμβέργη της Γερμανίας είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα της πιπερόριζας. Τα σπιτάκια πιπερόριζας έγιναν περισσότερο γνωστά με την έκδοση του παραμυθιού "Χάνσελ και Γκρέτελ" των αδερφών Γκριμ.

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για το βιντεάκι να σαι πάντα γλυκιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω σε λίγες ημέρες να βρω και του Παρλιάρου το βιντεάκι και θα το βάλω κι αυτό. Εγώ ευχαριστώ για το σχόλιο σου! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αχ τι καλά να βλέπω τα σχόλια σας! Ευχαριστώ!!!