Εγώ έχω ήδη αρχίσει να φτιάχνω τα δικά μου. Δεν υπόσχομαι ότι θα τα δοκιμάσω όλα, αλλά θα προσπαθήσω! Και το καλύτερο μου θα είναι να μπορέσω να στολίσω το δέντρο μου μόνο με χειροποίητα στολίδια!
1. Στολίδια από αλάτι, αλεύρι και νερό!
Αλατάκι, αλευράκι και νερό! Σε αναλογίες 2 αλεύρι, 1 αλάτι , ένα νερό. Το μείγμα να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε, ή ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ που κάνουμε και τα κουλουράκια μας.
Πολύ αλμυρό, μην δοκιμάσετε να το φάτε. Παρόλα αυτά, αν έχετε παιδάκια, μπορούν να παίξουν άνετα με αυτό.
Αφού τους δώσουμε σχήμα, τους κάνουμε και μία ή δύο τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να περάσουμε αργότερα την κλωστή που θα τα κρεμάσουμε.
Αφήνουμε να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα για 2 ημέρες περίπου, ή ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες. Ανάλογα με το πάχος τους ο χρόνος ψησίματος ποικίλει. Η θερμοκρασία όμως πρέπει να είναι κάτω από τους 50 βαθμούς κελσίου τουλάχιστον το πρώτο μισάωρο και μετά, κάτω των 100 βαθμών. Έτσι ούτε θα κάνουν "σπασίματα", ούτε φούσκες που θα χαλάσουν την όψη τους...
Αυτά θέλω πολύ να τα δοκιμάσω σύντομα!
2. Χιονο-νιφάδες με το βελονάκι!
Πολλά διαφορετικά σχέδια με δωρεάν πατρόν ακόμη και για να κατεβάσετε σε μορφή pdf συγκεντρωμμένα στο crochetpatterncentral κάνοντας αναζήτηση με τον όρο "snowflake".
Δυστυχώς οι οδηγίες είναι στα αγγλικά. Όσες ξέρετε αγγλικούς όρους, βουρ στο χιόνι! Σήμερα εφοδιάστηκα νήμα και το αντίστοιχο βελονάκι, μικρότερο από αυτά που πλέκω το μαλλί.
Αφού τις πλέξουμε πρέπει να στερεωθούν σε λαδόκολλα και να ποτιστούν με κόλλα κρυσταλιζέ- ατλακόλ για να κρατίσουν το σχήμα τους. Αυτό το σημείο ακριβώς λέω να διαλευκάνω αμέσως μόλις έχω έτοιμη την πρώτη!
1. Στολίδια από αλάτι, αλεύρι και νερό!
Αλατάκι, αλευράκι και νερό! Σε αναλογίες 2 αλεύρι, 1 αλάτι , ένα νερό. Το μείγμα να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε, ή ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ που κάνουμε και τα κουλουράκια μας.
Πολύ αλμυρό, μην δοκιμάσετε να το φάτε. Παρόλα αυτά, αν έχετε παιδάκια, μπορούν να παίξουν άνετα με αυτό.
Αφού τους δώσουμε σχήμα, τους κάνουμε και μία ή δύο τρυπούλες με οδοντογλυφίδα για να περάσουμε αργότερα την κλωστή που θα τα κρεμάσουμε.
Αφήνουμε να στεγνώσουν στον φυσικό αέρα για 2 ημέρες περίπου, ή ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες. Ανάλογα με το πάχος τους ο χρόνος ψησίματος ποικίλει. Η θερμοκρασία όμως πρέπει να είναι κάτω από τους 50 βαθμούς κελσίου τουλάχιστον το πρώτο μισάωρο και μετά, κάτω των 100 βαθμών. Έτσι ούτε θα κάνουν "σπασίματα", ούτε φούσκες που θα χαλάσουν την όψη τους...
Αυτά θέλω πολύ να τα δοκιμάσω σύντομα!
2. Χιονο-νιφάδες με το βελονάκι!
http://www.snowcatcher.net/2010/09/snowflake-monday_13.html |
Πολλά διαφορετικά σχέδια με δωρεάν πατρόν ακόμη και για να κατεβάσετε σε μορφή pdf συγκεντρωμμένα στο crochetpatterncentral κάνοντας αναζήτηση με τον όρο "snowflake".
Δυστυχώς οι οδηγίες είναι στα αγγλικά. Όσες ξέρετε αγγλικούς όρους, βουρ στο χιόνι! Σήμερα εφοδιάστηκα νήμα και το αντίστοιχο βελονάκι, μικρότερο από αυτά που πλέκω το μαλλί.
http://www.snowcatcher.net/2010/08/snowflake-monday.html
Καλές χειρο-δημιουργίες!
|
Αφού τις πλέξουμε πρέπει να στερεωθούν σε λαδόκολλα και να ποτιστούν με κόλλα κρυσταλιζέ- ατλακόλ για να κρατίσουν το σχήμα τους. Αυτό το σημείο ακριβώς λέω να διαλευκάνω αμέσως μόλις έχω έτοιμη την πρώτη!
Ευχαριστούμε για τις αναλογίες. Λέω να το δοκιμάσω και εγώ!!!! Και όλα τα άλλα βέβαια πολύ όμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ το ζυμαράκι πάντως, φέτος θα το τιμήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΟΛΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήστης κρίσης τον καιρό τα αλευροστολίδια προβλέπω νάχουν την τιμηητική τους!Υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήοι χιονονιφάδες με βελονάκι είναι τέλειες... έλα στο blog μου σου έχω ένα βραβείο! φιλάκια να εχεις μια όμορφη Κυριακή
ΑπάντησηΔιαγραφή